Kwaliteit van kleding behouden

Je wilt natuurlijk dat je favoriete kleding lang mee gaat en dus wil je de kwaliteit ervan goed blijft. Wij bij stomerij van Sloun vinden dit ook belangrijk en zijn de specialist op het gebied van wassen en stomen in Heerlen en omstreken.

Moet mijn kledingstuk gewassen of gestoomd worden?

Met stomen wordt chemisch reinigen bedoeld, maar wat is dit nu eigenlijk? Met chemisch reinigen maak je onder andere kleding schoon door middel van wassen in een vloeistof, dus geen water. Met wassen reinig je onder andere kleding met water en wasmiddel. Met wassen trekt het water in de celruimtes van textiel, dit gebeurt niet bij chemisch reinigen. Daarom kan bij sommige kledingstukken het beste gekozen worden voor chemisch reinigen omdat dit de kleding schoonmaakt, de kleur goed behouden blijft en de kleding mooi in model blijft. 

Wasvoorschrift lezen

Als je kleding wast is het belangrijk dat er altijd naar het wasvoorschrift gekeken wordt, zo kun je ook de kwaliteit van kleding goed houden. Het is altijd belangrijk om je aan de juiste temperatuur te houden, alle was op kleur te sorteren, kijken of je kledingstuk mag centrifugeren en of het in de droogtrommel mag. Als hierop gelet wordt blijft kleding langer mooi en is er geen kans op krimp.

Twijfel jij nog wat het beste is voor de kwaliteit van je kleding? Breng het langs en laat een van onze professionals het voor je reinigen.